Jótékonysági programjainkKöszi Kávé Reggeli - Reggeli az Angyalkuckóval a jótékonyság jegyében

Időpont: 2014. szeptember 26. péntek
Helyszín: Cellárium udvara, rossz idő esetén Delta kávézó

A Dóri Ház országos kezdeményézeséhez csatlakozva szeretnénk mi is támogatni Magyarország első gyermekhospice házát azzal, hogy aznap péksüteményekkel, kávéval és teával várjuk a jótékonyság jegyében reggelizni vágyókat. Fél tíztől Dúdolda várja a kicsiket, amelynek a teljes bevétele szintén a Dóri Házat támogatja.


Édesanyák Úti Klinika Kertszépítő Piknik

Időpont: 2014. Május 17.


A Pécsi Édesanyák úti Szülészeti Klinika kertjének megszépítése egy egész napos közös kertészkedés során, ahol családi programokkal, pogácsával és ebéddel várjuk az önkénteseket. Az eseményre május 17-én szombaton kerül sor, délelőtt 10 órától előreláthatóan délután öt-hat óráig, amíg a munkálatok tartanak. A kertészkedés napjáig virágokat gyűjtünk, várjuk a felajánlásokat, levendulákat, rózsákat, kis cserjéket, bokrokat, sövénynek alkalmas növényeket szeretnénk ültetni. 

Eltévedt Angyalkák kampány

Az Angyalkuckó  kezdeményezés eredetlieg a Bölcső Alapítvány támogatására jött létre. Ennek a jótékonysági akciónak "Eltévedt Angyalkák" volt a neve, a nem várt újszülöttekre utalva.

Időtartam: 2013 október - 2013 december

Kinek segítettünk: A Bölcső Alapítványnak az "Eltévedt Angyalkák" kampánnyal segítettünk, amely során egy jótékonysági karácsonyi sütivásár keretében és azt megelőzően sütemények árusításával gyűjtöttünk adományokat. 608. 640 Forintot gyűjtöttünk össze a süteményekkel, licit játékokkal és felajánlásokkal.

Az Alapítvány rövid bemutatása:

A BÖLCSŐ ALAPÍTVÁNY TEVÉKENYSÉGE (forrás: www.bolcso.hu)

Az alapítványunk 1995-ben a csecsemőgyilkosságok megelőzésére jött létre, és nevében is jelezve a nem várt újszülötteknek szeretne bölcsőt nyújtani.

Az elmúlt 15 év azonban kitágította a célt: a krízisterhesek megsegítése lett a fő feladatunk.

krítisterhesek segítése- megoldhatatlan élethelyzetű anyák megsegítése
A megoldhatatlan élethelyzet elé állított terhes anyák időben segítséget kaphatnak általunk.

Az első terhes 1995 júniusában jelentkezett, azóta több mint 900-an kérték segítségünket.
A gondoskodást kérők a 14 és fél éves kamaszlánytól a 48 évesig a legkülönbözőbb korúak: alig több mint felük hajadon, a többiek házasságban, élettársi kapcsolatban, elváltan vagy özvegyen éltek.

2010 októberéig 612-en szültek a Bölcső Alapítvány segítségével.
Bár szülés előtt mindannyian úgy érezték, hogy nem bírják, nem tudják, nem akarják vállalni születendő gyermeküket, 20%-uk mégis hazavitte a nem várt újszülöttet. Az ő segítésük is komoly eredménye az alapítványnak. 80%-uk az örökbe adás mellett döntött, így lemondtak gyermekükről, akik az újszülött osztályról közvetlenül örökbefogadó családba kerültek.
Bölcső Alapítvány és Egyesület - átmeneti terhes otthon1997-ben Szekszárdon és 2006-ban Budapesten is létrehoztunk egy kislétszámú átmeneti terhes otthontazoknak a krízisterheseknek, akik növekvő pocakjukkal a terhesség utolsó heteire, hónapjaira el kívánnak rejtőzni lakókörnyezetük elől.
1998 óta alapítványunk közhasznú civil szervezet.
Továbbélésünk, működésünk legfőbb forrása az adományozók 1%-os adófelajánlása.

Várandós anyáknak
bármikor hívható
telefonszám:
+36-20/944-3566
E-mail: zita@bolcso.hu

Adószám: 18852613-1- 42 (!)
(Az adószám utolsó két számjegye a 2011 novemberében történt székhely-áthelyezés miatt változott!
Az 1 % -os megjelölésnél - kérjük - ellenőrizzék.)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése