2014. március 28., péntek

Mikor, Hol és Hogyan segíthettek?



Az első kérdés, ami mindenkiben felmerült, hogy MIKOR lesz a Kertszépítő Piknik. Az esemény május 17-én, szombaton 10 órakor kezdődik és addig tart, amíg nem végzünk, mi olyan délután 5-6 órával kalkulálunk. A HELYSZÍN értelemszerűen az Édesanyák úti Szülészeti Klinika udvara. 

MIRE VAN SZÜKSÉGÜNK, tehát HOGYAN SEGÍTHETTEK?

Szükségünk van VIRÁGOKRA. A klinika udvarát rendben tartó kertészettel egyeztetve arra jutottunk, hogy olyan virágokat érdemes ültetni, amelyek viszonylag igénytelenek, nem szükséges csöpögtető rendszer hozzájuk, minél többet virágoznak és sajnos ez is szempont, amelyeket nem olyan könnyű kiemelni és elvinni. Évelő növényeket szerettünk volna, amelyeket ha elültetünk évekig díszítik a klinika parkját. Így döntöttünk a  levendula és a rózsa mellett. A kertészet vállalta a gondozásukat és a kertészkedés napján a szakmai koordinációt, felügyeletet. A bejáráson történő számítások szerint 250-300 tő levendula és 50 rózsabokor az a minimum mennyiség, amivel érdemes lenne az eseményt megrendezni. Szükségünk lenne legalább egy 2-3 éves facsemetére, de akár többre is, mert mostanában sokat kellett kivágni és sövénybokrokra is. Természetesen mindent földlabdával, a szabad gyökerű palánták, cserjék a célra nem felelnek meg. 


Szüksége lenne a klinikának új PADOKRA. Valamint a régi padok és a kifúvó lefestéséhez FESTÉKRE, valamint a lefestéshez szükséges egyéb felszerelésre (ecset).

Szükség lenne új KUKÁKRA.

Sokat dobna az udvaron, ha a jelenlegi betonvályúk helyett valami szebb, esetleg fa VIRÁGLÁDÁK kerülnének ki.

A klinika ablakaiban szépen mutatnának virágládák, az erkélyeket is fel lehetne dobni növényekkel - akár virágboltok, kereskedések is szponzorálhatnának egyet-egyet, mintegy "örökbefogadhatnának" egy erkélyt és személyesen meg is valósíthatnák az elképzeléseiket. 

Az önkéntesektől szívesen vesszük, ha hoznak magukkal eszközöket (kis lapátot, ásót, ki mit tud otthonról)

Szükségünk lenne VIRÁGFÖLDRE.

Hogy miért, az egyelőre maradjon meglepetés, de szükségünk van rózsaszín és kék tüll anyagra.

Alapanyagok a  főzéshez, sütéshez:


Szeretnénk ebédet készíteni bográcsban, ehhez gyűjtenénk ÉLELMISZER ALAPANYAGOT. Krumpli, zöldségek, hús, kolbász, fűszerek... Az összejött alapanyagokból a csapat szakácsai a lehetőségek szerint fogják találni mi legyen majd az ebéd, egyelőre brassói, paprikás krumpli, bográcsgulyás vagy pörkölt az elképezlésünk.

Szükségünk van műanyag tányérokra és poharakra, evőeszközökre és szalvétára. 

Rozé és fehér borokra, szódára vagy szénsavas ásványvízre, mert a munka jobb kedvvel folyik ha van egy kis fröccs frissítőnek. Szükségünk van ivóvízre is.

Sütemény alapanyagot is szívesen fogadunk és aznapra valamennyi önkéntest megkérünk, hogy hozzon magával édes vagy sós süteményt, így hozzájárulva piknikhez.

Mindenki láthatja a "MIRE VAN SZÜKSÉGÜNK" lista nem rövid, bőven van miből válogatni, ha valaki segíteni szeretne. Természetesen van lehetőség reklám megjelenésre, a nagyobb felajánlások esetén molinó, plakát is kihelyezhető és a padokra, bokrokra kis táblácskákkal fel lehet tüntetni az adományozó nevét is. Várjuk a kismama közösségeket, kertészeteket, virágüzleteket, kereskedéseket, textil és méteráru üzleteket és mindenkit, aki egy tő levendulával vagy rózsával szívesen hozzájárulna ahhoz, hogy szebb udvara legyen a klinikának.

A felajánlásokat a facebookon várjuk az Angyalkuckónak írt üzenetben vagy az angyalkuckopecs@gmail.com email címre várjuk!



Angyalkuckó csapata










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése